Ga naar hoofdinhoud

Deltaplan Alvleesklierkanker: landelijke aanpak van meest dodelijke kankervorm

Op internationale alvleesklierkankerdag 2019, lanceerde de DPCG samen met de Maag Lever Darm Stichting en het patiëntenplatform Living With Hope het Deltaplan Alvleesklierkanker. Daarmee maken deze drie partijen een statement dat voor een dergelijke landelijke, vernieuwende aanpak als het Deltaplan, veel geld nodig is. De lancering heeft geleid tot een artikel in het AD.

Ga naar het artikel

Klik hier voor de zojuist gelanceerde website van het Deltaplan Alvleesklierkanker die de lancering weergeeft. Zie ook de ondersteunde quotes van vele deelnemers van de DPCG.

Alvleesklierkanker is de meest dodelijke vorm van kanker. Met baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek wil het Deltaplan Alvleesklierkanker hier verandering in aanbrengen. Het Deltaplan Alvleesklierkanker is een samenwerkingsplatform van de Dutch Pancreatic Cancer Group, Maag Lever Darm Stichting, en het patiëntenplatform Living With Hope.

Met het Deltaplan Alvleesklierkanker willen wij de beste behandeling beschikbaar maken voor iedereen die aan alvleesklierkanker lijdt. Met het Deltaplan kunnen we voor deze patiëntengroep de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Uitvoer van wetenschappelijk onderzoek is hierbij essentieel. Voor de landelijke, vernieuwende aanpak van het Deltaplan is echter veel geld nodig.

Per jaar overlijden ruim 2.800 Nederlanders aan een vorm van alvleesklierkanker. Per dag krijgen ongeveer 8 Nederlanders de diagnose. De vooruitzichten voor alvleesklierkanker zijn nog altijd slecht. Als de ziekte behandeld kan worden heeft het vaak een enorme impact op de kwaliteit van leven. In de afgelopen 30 jaar is bij vele vormen van kanker flinke vooruitgang geboekt in overleving. Dit geldt helaas niet voor alvleesklierkanker.

Baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek
Wij kunnen en willen niet meer afwachten. Daarom slaan we nu de handen ineen. Het doel van het Deltaplan is een versnelling aan te brengen in de aanpak van alvleesklierkanker door baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken, de beste behandeling aan te bieden en een betere  kwaliteit van leven voor patiënten.

Meer weten? www.deltaplanalvleesklierkanker.nl

 

Het Deltaplan Alvleesklierkanker is een fonds op naam van de Maag Lever Darm Stichting en een samenwerkingsplatform tussen: de Maag Lever Darm Stichting, de 15 expertisecentra voor alvleesklierkanker in Nederland verenigd in de Dutch Pancreatic Cancer Group, en het patiëntenplatform Living With Hope. Deltaplan alvleesklierkanker werkt nauw samen met Stichting Overleven met Alvleesklierkanker.

Back To Top