Ga naar hoofdinhoud

De Dutch Pancreatic Cancer Group (DPCG), opgericht in 2011, is een landelijke, multidisciplinaire werkgroep van chirurgen, maag-darm-lever-artsen, medisch oncologen, radiologen, radiotherapeuten, pathologen, diëtisten en verpleegkundig specialisten.

Ons doel is de gemeenschappelijke diagnostiek en behandeling te verbeteren van alle maligne en pre-maligne pancreas- en periampullaire tumoren (inclusief cysten). Dit geldt zowel voor de overleving als voor de kwaliteit van leven voor de patiënten.

Dit willen wij mogelijk maken door:

a. uitvoer van medisch wetenschappelijk onderzoek naar pancreascarcinoom

b. verrichten van kwaliteitsverbetering door registratie en auditing in samenwerking met Dutch Institute for Clinical Auditing (DICA).

c. bevorderen van wetenschappelijk onderwijs, het organiseren van congressen en het uitgeven van publicaties over pancreascarcinoom

d. geven van en/of het verlenen van medewerking aan opleidingen voor beroepsbeoefenaren op het gebied van pancreascarcinoom.

De DPCG werkt nauw samen met de landelijke patiëntenorganisatie Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting. Deze samenwerking is vormgegeven door middel van het Deltaplan AlvleesklierkankerZie ook het nieuwsbericht over de oprichting van Deltaplan Alvleesklierkanker.

Back To Top